Followers

TEKAN DISINI.:.

Monday, June 28, 2010

CuTi SeM DaH HaMpiR pEnGhUjUnGnYee..

☺☺☺BERMULALAH KEHIDUPAN SEBAGAI SEORANG PELAJAR ♥♥♥



Cuti sem pun nak abis dah... result x kuar lagi... Takut nyer lah... harap2 result gempak lah sem nie... Ssekejap jer masa yang berlalu... Rasa br cm semalam cuti.... hehehe ( gelak ngada2)dah bagi cuti lama x puas2 lagi ker cik FARHANA Aku bukan apa nak buka sem nie cm2 akan terjadi... Lebih2 lagi hostel pun dh makin bertanbah penghuninya... emm... dah takdir kot. Xpe2 nie sem last aku n sem last aku duk hstl... lepas nie selamat tinggal hstl... Selama setahun lebih aku duk bilik 2...Cm2 terjadi... klu diigatkan balik mmg kelakar... ad yang sedih... gembira... kecewa... tertekan n sebagai2nyer lah... kenangan semua 2...

Apa yang aku harapkan sem nie sem yang best bagi aku.. Semoga Tercatat kenangan yang terindah... yang mungkin akau x kan lupakan...2 all dak Dmi sem 4... MuLA lah ngan azam baru untuk sem yang baru ini... Sama2 lah kita berjuang n bersaing dengan cara yang sihat. Insyallah...

Sunday, June 20, 2010

Memories in Kg Simpang Sepayang

PROGRAM BAKTI SISWA
KG. SIMPANG SEPAYANG,KUALA ROMPIN
9HB HINGGA 11HB JUN 2010


Kenangan yang tidak akan dilupakan. Nie lah kali pertama aku g program anak angkat. Mula2 ragu2 jgk nak g, coz aku ngan mmbr aku jer nak g, bukan apa hampir keseluruhannya dak2 degsya y g. 2 yang jadi serba salah nyer. Tapi apa yang aku fikirkan salah, coz mmbr aku y lain ad y g jgk, tapi y x best nyer dak tuttuttut... ada. geram giler. tapi biar lah dia nak g pun.Ada aku kisah,hehehe...

Al-kisah nyer bermula... perjalanan ke sana mengambil masa 2jam lbh jgk lah.Naik bas Majib mn x laju,2 pun tgu pcik li, 2 yang lmbt ckt nyer, smpai kat sn lam kul 12 jgk lah. Dengar taklimat apa semua br lah penyerahan anak angkt.Perasaan takut pun ada, berdebar2 pun ada,ap yang x boleh tahan nyer, nm aku first2 yang dipanggil... terkejut pun ada, naak wat cam mana kan, ap y penting aku ngan mmbr aku dpt keluarga angkt y sm.2 aku x kisah nyer... hehehe.. Keluraga angkat aku mmg sporting gler. Time penyerahan ank angkat 2, emak angkt aku xde, dia kerja, y ad abah angkt aku jer. Mmg best lah, hr pertama dh bwk ktorg g jln2 kat Pantai Hiburan. Kat c2 ada rompin fest. Mcm2 ad. Aku mula jadi rambang mata nak beli brg2 kat c2. Tapi sbr jer lah.Member2 aku mmg jelous lah aku dpt keluarga angkat y sporting gler. Nak wat cm mn dh rezeki.






Hari kedua aku ad aktiviti kat masjid, cm2 lah wat. pening jgk layan dak2 nie. Mcm2 perangai ad. Budak2 katakan. Kat Masjid 2 wat Bengkal solat utk dak2 y diketuai oleh Hafiz Ramli. Biasa lah mamat nie, dia suka budak2.Time nie srnk lah diorg cm2 dapat, coklat dapat biskut dapat, mmg untung lah sape yang dtg hr 2.emmm... happy gler lah.
Lps jer habis bengkel solat 2, t/hr 2 ktorg g Pantai Teluk Pasir Lanun. Jauh jgk lah coz dah msk kwsn johor, terkejut jgk lah. Cm2 ktorg wat kat c2. Ad sukaneka lah. cm2 lah ad, susah nak digambrkn. Time 2 cm2 terjadi emm. tapi sabar jer lah..hehehe, dah ptg jgklah ktorg blik. Penat gler lah dh lah mlm 2 ad Malam Kebudayaan Islam, kn menyanyi lak, ml muka ( cm x biasa lak). bukan apa nnt org kat gler galamor lak ( ikt sk ak lah) hehehe (ktw jahat).Malam 2 mmg best lah. Aku nampak dia???? biar lah rahsia. emm (mood sedih)











Hari terakhir nyer, ad wat gotong-royong, al-maklumlah hari penutup.Cm2 y dimsknyer, Mula2 aku tlg kat dpr, lps 2 tlg org kat luar lak, ak bak2 kj dpr nie ssh ckt. hehehe,,, lps pnt wat kj, ak ngan ummul lari, bkn lr g mn, just g bendang jer,,, jgn tak cy, kat cn ad bendang. Mmg seronok lah. Sempat lagi possing tangkap gambr, bkn apa wat kenangan jer. Nat entah bila lak dpt datang balik.









Time majlis penutup 2, cm mn lak gambar mamat nie leh ad kat cn. Aku nak tgkp gmbr tok ketua 2, gambr dia lak y terambil, nak wat cm mn nyer. mungkindah jodoh kot hehehe (GELAK GATAL), mn blh org punyer 2, nak wat cm mn ??? but I still remember u,bkn ap lps nie dia nak g Jordan dah,Aku doakan dia berjaya kat sana termsklah semua dak degsya nyer y akan berlps ke Jordan tidak lama lagi..



Nie lah saat2 semua xnak blk, ak dh awl2 nak bas, bukan apa tkt nangis nnt,hehehe (touching in heart) nnt.Nak wat cm mn kan.Setiap pertemuan mesti ada perpisahan. Insyaallah., panjang umur jumpa lagi. wassalam

*Even if I die, I can’t let you go*

Even though I’m young, the pain is the same
Just because I don’t know the world very well
Doesn’t mean that I don’t know pain

Why do you lie, saying it’ll be okay?
How will my heart that hurts this much
Be healed so easily?
How will I live without you?
That’s why I

Can’t let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can’t fix it so that I won’t be in pain
So that I can at least live
I wouldn’t be able to live anyway
I can’t let you go, even if I die

No matter how much you push me away
I’ll hold onto you until the end
So that you won’t be able to go anywhere

If you’re really going to leave, then lie
That we should meet again tomorrow
That we should meet as we smile
If breaking up wasn’t a joke, then I

Can’t let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can’t fix it so that I won’t be in pain
So that I can at least live
I wouldn’t be able to live anyway
I can’t let you go, even if I die

We went through so much time together
How are you telling me to live by myself now?
I can’t do that, I can’t

I can’t let you go, even if I die
I really can’t let you go
How am I suppose to let you go?
I can’t let you go
Whether you go or leave, fix my heart
If you can’t fix it so that I won’t be in pain
So that I can at least live
I wouldn’t be able to live anyway
I can’t let you go, even if I die


FARHANA n FIZRE