Followers

TEKAN DISINI.:.

Sunday, August 14, 2011

Berbulan-bulan lama nyer

i'm coming
lama gler x update blog,
xth nak tulis apa
but
lps nie aku
akan rajin2 lah
update blog
xth nak tulis apa
keadaan kesihatan tidak mengizinkan..
huhuhu...

Thursday, May 19, 2011

.:. K.A.M.I.:.




salam
lm nyer x update
blog
al-maklumlah
bz ckt
mn xnyer
bz ngan pembebtangan LI
aku,
alhamdullillah semua berjalan ngan lancar,
lps nie tgu result jer
harap2 lulus lah.
lepas nie rindulah kat kawan2 sepe
rjuangan
enth xth nak tls ap?
agak2 sedih lah kan,
hampir 3thn bersama
cm2 y dilalui..
sekejap jer ms y ber lalu
insyaallah panjang umur kt jmp time
convo
nie sebahagian member2 seperjuangan
y lain dah balik
hehehe
nie semua dak kelas aku yang dah berjaya menamatkan LI
syabas diucaokan
sekian
wassalam.

Friday, May 13, 2011

.:. Berakhirnyer Penantian.:.

salam
hampir satu hr x bk blog
akhirnyer leh bk jgk...
huhuhu...
leh bc n3 mmbr2
rindu sgt2...
update mls
hehehe
ok

Thursday, May 12, 2011

.:. Blog Paling Simple Tapi Bebas.:.



salam
nak join contest dr adibah mazlan
senang jer jer,
sila lihat bwh
ada syarat2 cm mn nak join
bermula pada pukul 5.00 petang/ 11 Mei.
hingga
tamat pikul 5.oo petang/16 mei
lama kan???
-
-
-
-
-
-
ada lagi nie
  1. mesti follow blog adibah mazlan n abe long ( wajib)
  2. korang mesti LIKE FB Page ini klik SINI
  3. Letak tajuk kontez ini 'blog paling simple tapi bebas
  4. letak link kontez ini di link MALAYSIAN BLOGGER UNITED * senang JUDGE nak tgk*
  5. Tag Adibah mazlan & Abe Mazlan di entry korang.
  6. gurl n boy
  7. mesti warga malay
Done.. cikup syarat x?
hehehe...
Kawan2 meh la join nyer...

.:. DONE... DONE... AND DONE....:.


Salam
mgkn n3 ahak lm dah kot
tanggal 6mei 2011
tamat lah latihan Industri aku
banyak bendayang aku dpt di sana
cm2 kenangan manis dan pahit yang aku lalui,
seronok pun ada
terima kasih nyer
coz sudi terima saya
Di pUsat Islam DAN Pembangunan Insan Kat UMP.
Jasa2 kalian semua akan dikenang
terima kasih sekali lagi hadiah
mmg suka,tgu apa isi didalam nie nyer
hehehe
coming soon nyer...
sj nak wat kejutan kat korang2 nie
klu xnak ambik th,
aku x ksh pun
huhuhu
lepas abis pratikal kn wt report lak
emmm
pening2 but
still leh siapkan dalam ms sehari
hehehe
walaupun keadaan kesihatan yang agak2 xberapa sihat nie
akhirnyer siap jgk report akunie bnd2 penting kn bwk 18hb nie
dua2 report dh siap
n
yang bersampul 2 dipanggil borang oren.
dalam borang 2, penilaian sepanjang aku menjalani latihan industri,
agak2 brp lah markah aku dpt nyer.
takut gler,
sbb borang oren 2 aku xleh tgk
harap2 aku lepas lah latihan pratikal
xsbr2 nak convo
lps 2leh cr kerja y gaji besar skt
hahaha
(tamak punyer org)
terima kasih sekali lagi semua
staff2 PIMPIN
hanya ucapan terima kasih sahaja yang dapat
diungkap.
berbunga2 lak ayat..
oklah smpai sini jer nak crt
tgk lak klu rajin ada lah n3 br nyer
ok
assalammualaikum...

Wednesday, May 4, 2011

.:. SeLeSaI.:.

Salam,
sempat lagi nak update blog,
hehehe
blh jer kan
bkn apa, aku nak crt skt nie,
crt y aku tgk ptg2 dah abis
nak th crt ap?
nie dia KEJORA DAN BINTANG
mmg best gler lah kan,
kdg2 2 geram jgk tgk diorg blakon,
tp sabat jer lah kan
nm lah crt
hehehe.
cm ksh cinta aku lak
(perasaan btl lah )
jangan mrh nyer
crt nie kat astro prima
kul 6.30 petang
Jad sape2 nak tgk, leh tgk ulangan punyer
akhirnyer khawin jgk
Kejora ngan Erlangga kan
(y xth wat2 th jer lah)
Jadi Lepas nie Layan ceritA
CINTA MELODY
AKU krg pst
sila lihat bawah
nie lah pelakon nyer
jadi kt layan jer>>>

Sunday, May 1, 2011

.:. TERUS MENANTI.:.

Salam,
tb2 mlm nie cm penat gler
mn x nyer,
hr nie 2 kenduri aku g,
hr nie lah dpt jmp mmbr2 aku
mmg lm gler x jmp,
wei rindu sm korang
hahaha
sebenarnyer nak cerita psl lain nie
hehehe
sj jer intro kasi gempak skt
sebenarnya aku rindu sm i2 En. FIZREE
dia sibuk lak minggu nie,
mmg susah lah nak mesej dia,
emmm sabar jer lah
Bila lah kita akan bertemu lagi?
Dulu Aku blh bersabar kenapa sekarang xleh??
farhana2, jgn cr psl>>>
bertahun2 leh tgu,
bln sekarag 2,3 hari dah resah gelisah,
nie br permulaan farhana,
emmm...
dh xdpt diungkap dengan kata2
AWAK, AWAK TAHU TAK SYA RINDU AWK
Ayat skema btl,
malam2 nie pun nak jiwang
nie lah orang y aku rindu..
huhuhu,
y baju putih 2 tau,
y baju hitam 2 orang punyer
tetteet..tetttett..
Jangan marah pada sesiapa yang berkenaan..'heheheNie lah muka seorag perindu,
hahaha
lawak btl,
sj jer,
x berkaitan lgsg
saja nie jer kot.
JOm LAYAN JANGAN TIDUR LAGI
DI TV3>>>

Saturday, April 23, 2011

.:. Paparazi.:.

salam....
mst tertanyer2 sp nyer paparazi 2,,,
emmm... tgu jer lah...
sbnrnyer bkn apa???
mmg aku nak crt psl dia,
time nie lah br leh update,
dia mmg pakar tgkp gmbr,
klu korang tgk gmbr dia tgkp
mst korang nak upah dia jd paparazi,
gmbr dia tgkp semua sudut leh...
jd mst tertanyer2 kan sp dia nie,
ad sp2 nak byr dia ker???
klu ad sila angkat tangan???
hehehe
lps nie sila tgk bwh
-
-
-
-
-
-
-Nie lah paparazi aku
hehehehe
jgn mrh nyer,,,
anak buah aku y paling nakal..
tp bila dia xde aku rindu...
jgn marah nyer... hehehe
Nie lah buah jantung aku..
y buat hidup KU kadang2 kalut skt..
tp bila xde, rindu lak...
...the End...

Wednesday, April 13, 2011

.:. 1H1B THE FACEBLOG.:.

Salam, rs cm srnk jer bc entry 1hari 1 blog,
bila aku tgk blogger2 join nie,
aku cm berkenan jer dihati
tangan menaip untuk join,
Jadi bermulalah disini
-
-
-

.:. NAMA .:.
Nama yang diberi oleh kedua orang tuaku ialah 'FARHANA BINTI MUSTAFFA'
(nama penuh bagi nie tp leh panggil ana)

.:. nAMA bLOG .:.
Angelpurple3006 (leh klik kat sn)
kenapa aku pilih nama nie,
meh sini aku crt,
bermula nyer disini,
first sekali mmg aku gila skt ngan warna purple,
jadi ad mmbr aku cadangankan tambah jer angel kat depan
Angel kan bidadari
jadi ibaratkan blog nie bidadari ungu punyer lah
n
dilahirkan pada 30hb.06.----
jadi tercetusnyer idea untuk nm blog aku

.:. tENTANG bLOG.:.
blog aku ni simple jer,
tapi yang penting mesti warna purple
sama x ngan warna faceblog
kita serupa, nie wat hr2 aku bk faceblog
hehehe...
dalam blog aku nie cm2 cerita ada
ada, suka, duka, manis, pahit, manis, kelat
n ap2 jerlah aku tulis kat sini,
ibaratkan blog aku nie BFF y kedua lah
tapi time rajin lah aku update blog
time mls smp seminggu aku x update blog
-tolong ingatkan aku nyer-

.:. tUJUAN bLOG .:.
firstly mmg suka2 coz blog nie aku wat ms aku g kursus BI
Setiap student wajib wat blog,
dikesempatan itu aku pun join lah wat
tujuan mula2 sekadar suka2
tp bila dh lm2 br aku aktif skt,
seronok dapat kawan baru, info2 terkini
sekarang aku beli barang pun on9 jer melalui blog,
senang kan???
guna jari pun boleh,
tahun 2009 start wat blog
hujung tahun 2010 br aktif blog kau nie
atas desakan seorg kakak ku ini
sila jenguk2 dia nyer disini.
jadi lepas itu bermulalah dunia blog aku
byk lg nak tulis, tp nnt x ckp lak space lam blog nie
hehehe..

.:. HARAPAN.:.
Cam guru sekolah nak bagi ucapan pulak
harapan aku semoga blog aku nie ad org y suka,
klu ad y x suka g lah jauh2 nyer,
aku ingin menambah kenalan walau dimana mereka berada
bukan apa untuk mengeratkan silaturrahim
n bertukar2 pandangan @ pendapat

.:. NASIHAT @ PESANAN.:.
aku pun br belajar jd cm mn nak bg nasihat nyer
emmm... ok lah
aku pun bukan bagus sangat nak menasihati antara satu sama lain,
jadi aku harap semua blogger2 nie
dapat memberi info yang berkesan,
jangan menjatuhkan antara satu sama lain
jangan lah terlalu sombong
kita sama manusia y selalu ad kesilapan

.:. rasa cm dh byk tulis, jadi saya berhenti sampai disini, sekiranyer,ada terkasar bahasa harap2 dimaafkan saya budak baru belajar, klu salah tolong tunjukkan.:.
.:.SEKIAN.:.





.:."Peraduan : Masalah Sosial Di Tempat Saya dari FARISZ@AZ.Com" .:.


salam,aku tertarik dengan entry ini
sebab tempat aku memang ada masalah sosial sikit,
macam-macam ada, jadi aku nak join lah
sesiapa nak join leh klik sini Farisz@az.com.
Tarikh tutup sebelum 17 April nyer kawan2,
Mari sini adik2 kakak2 ibu2, mr dr crt sy,
maslah kat tempat aku nie nak kata serius x lah,
tapi nuat sakit mata jer memandang,
masalah nyer gejala hisap gam
hisap gam 2 kat depan umah aku lak 2
mmg bt skt hati jer,
umah aku dekat area kuantan
tp tempat perlu dirahsiakan,
apa nak jd lah budak2 zaman sekarang
kadang2 2 budak kecik2 jer br darjah 4 @ 5 dh hisap gam
musnah ms depan diorg
dr sp mereka belajar,
dr abang2 diorg lah,
kadang 2 klu korang tgk muka diorg x rupa org dh
selekeh lah, keje x tp duit xth diorg dapat mn?
bukan mak ayah lg y bg
dh besar kan,
Aku harap sangat2 agar ad pihak2 y tertentu
mengkaji semula tentang masalah ini.
ini saja crt y dpt aku tls...
SEKIAN...

.:. Khawin oh khawin.:. PART 3



Salam semua,
apa y di janjikan
teleah ditunaikan,
aku nak smbg lg,
n3 pasal khawin
2,
cm aku lak y khawin
bukan apa saja nak sibuk2
nak tgu aku khawin mmg lambat lg lah
mls nak coloteh panjang sgt
sila lihat dibwh
-
-
-
-
-
-
-
Gambar lagi ka
n,
klu g kenduri xde gambar mmg tipu lah kan
jd cm2 gmbar aku ambik
sila sediakan telinga anda
sy nak terangkan satu2 gmbr nie
  1. gambar pertama 2 mak lang aku, dia xth aku ambik gambar cr nie,hehehe(jgn mrh mak lang nyer)
  2. sebelah 2 lak, y ramai2 atas pelamin 2, semua sepupu aku 2, yang msh kecik2, sepupu y besar2 bz time nie, btl ker? bantai jer lah.
  3. y bwh 2 bj sm 2 org kuat time kenduri khwin nie,
  4. dua awk awek nie ialah kakak aku ngan adik aku, seli teka nyer mn akak mn adik nyer???
  5. gambar y bwh nie anak buah aku, muka dia depan sekali, klu bak tgkp gambr mmg dia y dl, nnt aku wat n3 tng dia... tggu nyer
  6. n last sekali gambr nie time makn, smpai2 terus mkn, lpr lah katakan, jauh mai tau, dr kuantan..hehehe.. padahal kuantan ngan temerloh bkn jauh sgt hehehe
  7. dh abis dah gambr but ada lag satu
-
-
-
last nie mst lah gambar aku nak jgk msk...
hehehe
the end...

Tuesday, April 12, 2011

.:. Setahun sudah berlalu .:.



salam
kerana smlm terlalu marah
sampai terlupa semalam berapa hr bulan
semalam genaplah setahun atuk kami pergi meninggalkan kami
cpt bnr ms berlalu
nie bt aku rindu kat atuk aku
y di panggil ayah tok
Semoga ALLAH mencucuri rahmat keatas roh nya
al-fatihah

Monday, April 11, 2011

.:. Cermin .:.

Salam
Hari nie mmg aku nak mrh sgt
coz ad org rs diri nyer terlalu bagus
klu aku ada dpn dia aku rasa nak cekik2 jer
nie marah mmg tahap kritikal nie
aku bkn ap klu bg th elok2 kan xpe
xlah aku rs nak mrh sgt
ko rs diri kau 2 bgs sgt.
hei kawan CERMIN dulu diri ko 2
aku bkn nak mengutuk kau ker benda
tp aku cm nak mengingatkan ko jer
jgn smp org lain pun x sk ko
bt ms nie mmg aku xnak ad kn mengena ngan ko,
supaya ko sedar ckt,
Org lain pu ada ht ngan perasaan jgk
jgn fikir diri sendiri ok
aku bkn nak menilai ko
tapi tolong lah berubah perangai ko
aku th ramai y x sk ko,,,
knp ko x fhm2 lg..
tgk besar gambar nie,
betapa aku mrh kat ko
ok FINE...
''Ya ALLAH tabahkan hatiku untuk menhadapi semua ini, engkau berikan petunjuk kepada sahabatku ini''.

Sunday, April 10, 2011

.:. Khawin oh Khawin.:. PART 2

salam
apa yang tlh dijanjikan
akan dikotakan
aku smbg n3 semalam
bkn apa
y sebenar nye,
gmbr jer byk
sj mengatai sgt
nak wat byk2 PART
biar lah org xsk
janji aku sk
'ada aku kisah'
hehehe
gambar seterusnyer
sila lihatdi bawahnie lah gmbr semasa hr kejadian nyer,
cm2 ragam ad,
biasalah bkn selalu jmp,
time nie lah nak jmp sesama sndr,
cm2 crt, cm2 gosip ad,
tgklah gelagat ana buah aku y sorg nie
apy dia tunjuk pun xth lah
'mek AIN, mek Ain'
ad lagi seterusnyer selepas nie?
TUNGGU...

.:. Khawin oh Khawin.:. PART 1

salam,
hr nie kj aku nak update blog jer
dh seminggu dh aku abaikan 'si dia' nie
spkah si dia 2,
huhuhu
mesti lah blog kesayangan aku nie,
mau tanyer,
kali nie n3 aku SILA TGK TAJUK DIATAS NYER
aku lah 2 khawin jgn terkejut nyer hehehe,
giler ap gatai bnr nak khawin,
bkn aku lah,,,
sepupu aku y khawin
tahniah kak iqa,
dh khawin dh,
y paling aku sk pelamin nyer
cb teka
warna kegemaran aku lah
PURPLE @ UNGU
hehehehe...
x mau crt panjang sila lihat dibawahnie antara gmbr y ad,
meh si aku explain,
nnt ad y ternganga lak tgk gmbr nie
xth ap2
  1. Yang ats sekali belah kr dh semestinyer pengantin kan tgk bj pun dh th. 2 lah sepupu aku yang perempuan 2 nmnya atiqah, aku panggil kak iqa.
  2. sebelah 2 lak kaum kerabat aku, 2 br separuh yang ad, klu ad semua mmg x muat pelamin 2,
  3. y bwh sblh kiri 2 abg ngah aku, naik pelamin kali kedua,huhuhu, jgn mrh nyer
  4. y bj merah 2 kak ipar kau ngan adik aku, aku pun xth diorg wat ap, lapar lg kot hahaha
  5. yang bwh belah kira 2, muka cm org kekenyangan 2, hehehe... itu lah aku penat sgt kot, 2 smp terduduk nyer
n gmbr akhir sekali nie skandal (makndak aku) br abg ngah aku kot, hehehe...
byk lg nie akan bersambung...hehehe...
part 2...

.:. First ApRiL.:.

Salam,
lm dh x update blog,
dh bersawang rs nyer,
emm...
crt dh lm but tetap nak crt jgk,,,
awal april br nie aku g kem
dkt
nur laman bestari,eco resort ulu yam,bt caves selangor
best jgk lah
lm dh x g kem kan,
cm2 aktiviti wat,
y paling best nyer dpt mandi air terjun
2 smp msk air hset aku,
mmg best kan
huhuhu, jd x mau crt panjang
saksi kan lah di bwh nie nyer,

Gambar nie aku dh gabung kan jimat ruang,
nnt berat lak blog,
sbnrnye byk lg gambar,
kemalasan melanda
hehehe..
ok,,, harap sklah nyer ngan n3 nie
p/s : kepada cik sue y teman aku g kem trm ksh nyer...
lps nie nak smbg n3 khawin oh khawin




Sunday, April 3, 2011

.:. InIKAH yANG tERJADI.:.


Tajuk n3 x blh bla...
nak kt jiwang xlah sgt,
tp mmg sedih sgt2...
bkn ap badan penat gler,
al-maklumlah br blk kem smlm,
best mmg best lah,
tak lp jgk tuk my BFF, 'cik sue'
kerana sudi menemamkan saya,
kem Nie pjbt aku yang menganjurkan,
nnt n3 y akan dtg aku crt sal ak g kem
sbnr nya ak nak crt psl hset aku
nie gara2 terlalu "jakun"
smpai terlp y hset ada lam poket,
mn x nyer melompat terus msk lam sg,
nie time aku g kem,
aku ngan sue merasmikan mandi kat c2,
org lain sbk2 bt aktivit,
aku ngan sue dah terjun lam sg 2 dl,
tp y penting aku happy,
sp nak mrh aku, berani lah,
huhuhu,
ad sp2 nak blkan hset tuk aku x???
http://www.smileycodes.info

Tuesday, March 29, 2011

.:."Giveaway - Saya Nak Rasa Coklat Sweet Cottage".:.



nak join,
aku mmg sk makan coklat,xkira lah coklat jenis apa
aku mkn jer,
jd mr ramai2 join,

Syarat juga dipenuhi sudah :
Mau checklist?
@ kak yun
@ cik mimie