Followers

TEKAN DISINI.:.

Saturday, December 25, 2010

EmPaT LiLiN

Sedikit demi sedikit meleleh...
Suasana begitu sunyi sehinggalah terdengar percakapan mereka...
Yg pertama berkata:
"Aku ialah DAMAI.Namun manusia tak mampu menjagaku...maka lebih baik aku mematikan diriku sahaja!!!"

Demikialah,sedikit demi sedikit lilin itu padam....


Yg kedua berkata:
"Aku adalah IMAN...Syg aku tidak berguna lagi...Manusia tidak mahu mengenaliku..utk itu tidak ada gunanya aku terus menyala.."
Selesai sahaja berbicara,tiupan angin memadamkannya...

Dengan sedih lilin yg ketiga berbicara:
"Aku adalah CINTA,tidak mampu lagi utk aku terus menyala..Manusia tidak lagi memndang dan menganggapku berguna...Mereka saling membenci,malah menbeci mereka yg mencintainya,membenci keluarganya..."

Tanpa menunggu lama,maka matilah lilin ketiga...

Tanpa terduga...

seorang anak saat itu masuk ke kamar,dan melihat ketiga lilin terpadam...
kerana takut akan kegelapan itu,si anak berkata:
"Eh apa yg terjadi?Kalian harus tetap menyala...aku takut akan kegelapan..."
Lalu si anak menangi tersedu-sedu...


Lalu dengan terharu lilin keempat berkata:
"Jangan takut,jgnlah menangis..Selama aku masih ada dan menyala..Kita tetap dpt slalu menyalakan ketiga lilin lain...kerana...
"Akulah HARAPAN"
Dengan mata bersinar,si anak mengambil lilin HARAPAN lalu menyalakan kembali ketiga lilin lain..

Apa yg tidak pernah mati hanyalah HARAPAN yg ada dlm hati kita, semoga ia dapat menjadi alat ,seperti si anak tersebut yg dlm situasi apapun mampu menghidupkan IMAN,DAMAI,CINTA dan HARAPAN nya...

Renung-renungkan lah

Thursday, December 23, 2010

SmS

Hati berdebar2 jer,
cm x per caya kan,
adakah ak bermimpi..
sesiapa tolong tampar aku????
hehehe...
bukan mimpi FARHANA...
Tapi kenyataan...
x sangka btl kan...
mekasih wak...
coz sudi mesej ngan saya
walaupun sekejap,
i still happy...
wak walaupun kita dah x bersama,,,
saya masih memerlukan awk...
mungkin kita akan bersama satu hari nanti,,,
i hope lah cam 2...
TO : En. Fizre @ Yie
saya harap apa y diperkatakan tadi awk fhm..
saya menanti keputusan awk...
mekasih awk...



awk pernah kata,
Cinta kita nie cm layang2...
awk ibarat kan diri awk layang2...
saya ingat lagi wak...
ad lagi mesej 2 saya simpan...
mesej 2 saya simpan coz untuk kita berdua jer...
wak saya minta maaf byk2...
saya Harap kita dapat jumpa satu hari nnt

Thursday, December 2, 2010

Peterpan - Semua tentang kita

Lama dah tak tulis lam blog nie cm2 dh berlaku sepanjang sem5 nie... suka duka kita bersama... Bila ingatkan balik... nak tersenyum ad, nak nangis pun ad,, sepanjang sem nie... cm2 benda berlaku... lepas nie ak rindu lah kat korg... aaa... nie lah dikatakan lumrah hidup



lagu kat atas tu untuk korg semua... korg kan suka dgr lagu nie...
sedih lak bila dengan,,, emmm
hayati lah bersama2...



nie lah dak2 kelas aku... ramai kan... emm,,, byk ktorg lalui bersama,suka duka, pahit manis... cm2 lah... tapi ktorg tetap bersatu... yang buruk pun ktorg... yang jahat pun ktorang jgk... emmm kelakar lak bila dfikirkan balik... cm2 ragam... lepas nie mst aku rindu kat korg smua...



GAMBAR PADA MALAM BBQ... CM2 JADI... MMG SEDIH GILER LAH.. BILA NAK BERPISAH KAN... IGTKAN X NAK NANGIS BUT.. STILL NANGIS JGK.. HEHEHE... SJ JER... SSH NAK CKP... BILA SAAT AKHIR BERSAMA... EMM... KAWAN2 JANGAN LUPA AKU TAU... NNT NAK DAFTAR KITA JMP LAGI... NAK KONVO PUN KITA JUMPA LAG... SAMA2 DAPAT SEGULUNG DIPLOMA... INSYAALLAH...
kEPADA PENSYARAH2 SOIS... DOAKAN KAMI SEMUA BERJAYA NYER.. N KPD MADAM ABBY, MISS DIANA N MISS KAMA... TERIMA KASIH ATAS SEMUA NYER... WALAUPUN HANYA SEMENTARA KAMI BELAJAR DENGAN MISS N MADAM..., KAMI AMAT TERHARU... JASAMU AKAN MKAMI KENANG SAMPAI BILA2... KEPADA USTZ MUIN, SIR BAHRIN,USTZ RASHIMI,PN ISMA, PN HARTINIE, USTAZAH BUSHRALHUDA, YANG BANYAK BERSABAR DALAM MENDIDIK KAMI,,, HINGGA SAMPAI SEKARANG... TERIMA KASIH...

Monday, June 28, 2010

CuTi SeM DaH HaMpiR pEnGhUjUnGnYee..

☺☺☺BERMULALAH KEHIDUPAN SEBAGAI SEORANG PELAJAR ♥♥♥



Cuti sem pun nak abis dah... result x kuar lagi... Takut nyer lah... harap2 result gempak lah sem nie... Ssekejap jer masa yang berlalu... Rasa br cm semalam cuti.... hehehe ( gelak ngada2)dah bagi cuti lama x puas2 lagi ker cik FARHANA Aku bukan apa nak buka sem nie cm2 akan terjadi... Lebih2 lagi hostel pun dh makin bertanbah penghuninya... emm... dah takdir kot. Xpe2 nie sem last aku n sem last aku duk hstl... lepas nie selamat tinggal hstl... Selama setahun lebih aku duk bilik 2...Cm2 terjadi... klu diigatkan balik mmg kelakar... ad yang sedih... gembira... kecewa... tertekan n sebagai2nyer lah... kenangan semua 2...

Apa yang aku harapkan sem nie sem yang best bagi aku.. Semoga Tercatat kenangan yang terindah... yang mungkin akau x kan lupakan...2 all dak Dmi sem 4... MuLA lah ngan azam baru untuk sem yang baru ini... Sama2 lah kita berjuang n bersaing dengan cara yang sihat. Insyallah...

Sunday, June 20, 2010

Memories in Kg Simpang Sepayang

PROGRAM BAKTI SISWA
KG. SIMPANG SEPAYANG,KUALA ROMPIN
9HB HINGGA 11HB JUN 2010


Kenangan yang tidak akan dilupakan. Nie lah kali pertama aku g program anak angkat. Mula2 ragu2 jgk nak g, coz aku ngan mmbr aku jer nak g, bukan apa hampir keseluruhannya dak2 degsya y g. 2 yang jadi serba salah nyer. Tapi apa yang aku fikirkan salah, coz mmbr aku y lain ad y g jgk, tapi y x best nyer dak tuttuttut... ada. geram giler. tapi biar lah dia nak g pun.Ada aku kisah,hehehe...

Al-kisah nyer bermula... perjalanan ke sana mengambil masa 2jam lbh jgk lah.Naik bas Majib mn x laju,2 pun tgu pcik li, 2 yang lmbt ckt nyer, smpai kat sn lam kul 12 jgk lah. Dengar taklimat apa semua br lah penyerahan anak angkt.Perasaan takut pun ada, berdebar2 pun ada,ap yang x boleh tahan nyer, nm aku first2 yang dipanggil... terkejut pun ada, naak wat cam mana kan, ap y penting aku ngan mmbr aku dpt keluarga angkt y sm.2 aku x kisah nyer... hehehe.. Keluraga angkat aku mmg sporting gler. Time penyerahan ank angkat 2, emak angkt aku xde, dia kerja, y ad abah angkt aku jer. Mmg best lah, hr pertama dh bwk ktorg g jln2 kat Pantai Hiburan. Kat c2 ada rompin fest. Mcm2 ad. Aku mula jadi rambang mata nak beli brg2 kat c2. Tapi sbr jer lah.Member2 aku mmg jelous lah aku dpt keluarga angkat y sporting gler. Nak wat cm mn dh rezeki.






Hari kedua aku ad aktiviti kat masjid, cm2 lah wat. pening jgk layan dak2 nie. Mcm2 perangai ad. Budak2 katakan. Kat Masjid 2 wat Bengkal solat utk dak2 y diketuai oleh Hafiz Ramli. Biasa lah mamat nie, dia suka budak2.Time nie srnk lah diorg cm2 dapat, coklat dapat biskut dapat, mmg untung lah sape yang dtg hr 2.emmm... happy gler lah.
Lps jer habis bengkel solat 2, t/hr 2 ktorg g Pantai Teluk Pasir Lanun. Jauh jgk lah coz dah msk kwsn johor, terkejut jgk lah. Cm2 ktorg wat kat c2. Ad sukaneka lah. cm2 lah ad, susah nak digambrkn. Time 2 cm2 terjadi emm. tapi sabar jer lah..hehehe, dah ptg jgklah ktorg blik. Penat gler lah dh lah mlm 2 ad Malam Kebudayaan Islam, kn menyanyi lak, ml muka ( cm x biasa lak). bukan apa nnt org kat gler galamor lak ( ikt sk ak lah) hehehe (ktw jahat).Malam 2 mmg best lah. Aku nampak dia???? biar lah rahsia. emm (mood sedih)











Hari terakhir nyer, ad wat gotong-royong, al-maklumlah hari penutup.Cm2 y dimsknyer, Mula2 aku tlg kat dpr, lps 2 tlg org kat luar lak, ak bak2 kj dpr nie ssh ckt. hehehe,,, lps pnt wat kj, ak ngan ummul lari, bkn lr g mn, just g bendang jer,,, jgn tak cy, kat cn ad bendang. Mmg seronok lah. Sempat lagi possing tangkap gambr, bkn apa wat kenangan jer. Nat entah bila lak dpt datang balik.









Time majlis penutup 2, cm mn lak gambar mamat nie leh ad kat cn. Aku nak tgkp gmbr tok ketua 2, gambr dia lak y terambil, nak wat cm mn nyer. mungkindah jodoh kot hehehe (GELAK GATAL), mn blh org punyer 2, nak wat cm mn ??? but I still remember u,bkn ap lps nie dia nak g Jordan dah,Aku doakan dia berjaya kat sana termsklah semua dak degsya nyer y akan berlps ke Jordan tidak lama lagi..



Nie lah saat2 semua xnak blk, ak dh awl2 nak bas, bukan apa tkt nangis nnt,hehehe (touching in heart) nnt.Nak wat cm mn kan.Setiap pertemuan mesti ada perpisahan. Insyaallah., panjang umur jumpa lagi. wassalam

*Even if I die, I can’t let you go*

Even though I’m young, the pain is the same
Just because I don’t know the world very well
Doesn’t mean that I don’t know pain

Why do you lie, saying it’ll be okay?
How will my heart that hurts this much
Be healed so easily?
How will I live without you?
That’s why I

Can’t let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can’t fix it so that I won’t be in pain
So that I can at least live
I wouldn’t be able to live anyway
I can’t let you go, even if I die

No matter how much you push me away
I’ll hold onto you until the end
So that you won’t be able to go anywhere

If you’re really going to leave, then lie
That we should meet again tomorrow
That we should meet as we smile
If breaking up wasn’t a joke, then I

Can’t let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can’t fix it so that I won’t be in pain
So that I can at least live
I wouldn’t be able to live anyway
I can’t let you go, even if I die

We went through so much time together
How are you telling me to live by myself now?
I can’t do that, I can’t

I can’t let you go, even if I die
I really can’t let you go
How am I suppose to let you go?
I can’t let you go
Whether you go or leave, fix my heart
If you can’t fix it so that I won’t be in pain
So that I can at least live
I wouldn’t be able to live anyway
I can’t let you go, even if I die


FARHANA n FIZRE